Wilt u een nieuwe schutting in uw tuin en is de voorkeur voor een hout in combinatie met betonschutting van Douglas hout let dan goed op !

Douglashout gaat op termijn verkleuren / vergrijzen . Hoe komt dit en wat kan je er tegen doen.

Wat is Douglas hout ?

Douglashout is naaldhoutsoort afkomstig uit Noordwest-Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Vanwege de gunstige eigenschappen is het voor allerlei doeleinden inzetbaar en dus kom je deze houtsoort ook tegen in houten schuttingen.

Douglashout en kleur

Douglas hout heeft van nature een rood / oranje kleur, maar door weersinvloeden van wind, zon & regen gaat dit snel vergrijzen. Als dit gebeurt zal het hout zijn warme kleur verliezen

Wilt u de oorspronkelijke kleur behouden dan moet u het hout regelmatig behandelen met speciale Douglas olie.

Werking

Hout ‘werkt’ door weersomstandigheden: in de zomer krimpt het hout door warmte en in het najaar zet het uit door vocht. Bij fijn bezaagd Douglas hout kan dit zorgen voor scheuren die karakteristiek zijn voor dit houtsoort. Deze hebben geen invloed op de kwaliteit van het hout. Douglas is een soort waar altijd kop- en krimpscheuren in zullen voorkomen.

Wat kunnen wij voor u doen

Bent u geïnteresseerd geraakt in een schutting van Douglashout dan kunt u bij ons terecht voor het leveren en monteren van

Categories: Nieuws

Schuttingbouw-Eindhoven-logo
Vraag direct een offerte aan

Heeft u al een keuze kunnen maken vraag dan direct een offerte aan of klik voor meer informatie