In onderstaand overzicht met veelgestelde vragen kun je een antwoord vinden op je vraag, staat deze er niet bij stuur ons gerust een bericht via ons contact formulier.

Ik heb geen offerte per e-mail ontvangen.

Normaal gesproken ontvangt u binnen 48 uur een reactie van uw aanvraag per e-mail. Heeft u geen email ontvangen, controleer dan eerst het volgende:

  • Kijk in de map “spam” of “ongewenste mails”
    Soms wordt een offerte gezien als ongewenste e-mail. Kijk daarom eerst in de map met “ongewenste mails” of “spam”.  

Moet ik zelf zorgen voor het verwijderen van de oude schutting of heg ?

Ja ! U dient zelf de heg of oude schutting te verwijderen inclusief de palen en eventuele wortels of fundering die nog in de grond zitten.

Hoe werkt het met het tellen van de planken op een scherm

Als wij praten over een 21-planks schutting dan dient u de verticale (19) en de horizontale (2) liggers te tellen dat maakt samen een 21-planks schutting.

Wat zijn afdekkappen  en waarom zou ik deze bestellen?

Afdekkappen zorgen ervoor dat uw schutting langer mee gaat, omdat er voorkomen wordt dat er water inregent op de kopse kant van de planken. Ook zorgt het voor een mooiere uitstraling. Zonder afdekkappen is de garantie op houtrot 5 jaar minder. Wij leveren onze schuttingen standaard met afdekkappen.

Wat zijn beugellatten  en waarom zou ik deze bestellen?

Beugellatten zorgen ervoor dat de ook de beugels weg gewerkt worden achter een plank, hierdoor is de schutting aan beide kanten mooi afgewerkt. Wij leveren onze schuttingen standaard met beugellatten

Zit er garantie op de schutting en op de montage?

Wij van Schuttingbouw Eindhoven geven standaard 10 jaar garantie op onze schuttingen. Wij werken uiteraard uitsluitend met hoogwaardige materialen. Op de montage heeft u één jaar garantie na plaatsing.

Hoe laat komen jullie onze schutting plaatsen?

Het tijdstip van plaatsing wordt in overleg met u 1 dag voor de afgesproken dag gecommuniceerd.

Wanneer krijg ik het factuur?

Het factuur wordt 2 a 3 dagen voor aanvang plaatsing naar u verstuurd, ook wordt er een papieren versie meegenomen door de bouwploeg.

Mijn tuin is niet bereikbaar via de achterzijde en zal door het huis geleverd moeten worden kan dat?

Uiteraard is dit mogelijk echter zijn wij niet verantwoordelijk voor de eventuele beschadigingen en hierom  adviseren wij de vloer af te dekken en een ruim looppad te hebben. Het kan zijn dat wij hier meerprijs voor berekenen.

Uitzetten van de schutting

Het uitzetten van uw schutting wordt door middel van lijnen gedaan en tevens wordt de hoogte en plek bepaald. Bij deze werkzaamheden dient altijd de opdrachtgever aanwezig te zijn. Het uitzetten van uw schutting dient namelijk altijd in samenspraak met de opdrachtgever gedaan te worden. Is dit niet mogelijk? Probeer dan iemand te regelen die er kan zijn, zodat de schutting altijd op de juiste plek geplaatst wordt.

Kan ik ook een poort op maat bestellen?

Een poort kan bijna op elke gewenste maat geleverd worden.

Is het verstandig om eerst het straatwerk te leggen?

Wij raden u aan om eerst de grond bouwrijp te maken en daarna de schutting te plaatsen om vervolgens over te gaan met het straatwerk.

Ik heb hoogte verschil in mijn tuin hoe kunnen we dit oplossen?

Als er verloop in uw tuin zit van meer dan 20cm dan kunnen wij dit oplossen met extra betonnen onderplaat. Zit er hoogte verschil in de lengte? Dan zouden we dit kunnen oplossen door middel  van de schutting trapsgewijs te plaatsen.

Hoe lang doen jullie er over om de schutting te plaatsen?

Gemiddeld plaatsen wij 25 meter en een poort op één dag. Uiteraard zijn hierbij de grondcondities en de bereikbaarheid van uw tuin van belang.

Hoe gaat de betaling?

U kunt bij ons het bedrag overmaken via IDEAL in dit geval dient de betaling voor of tijdens de werkzaamheden te zijn voldaan. U kunt tevens bij oplevering contant betalen aan de bouwploeg

Komen jullie ook plaatsen als het regent?

In principe komen we altijd, maar mochten de weersomstandigheden het niet toe laten wordt er ter plekke overlegt. Mocht er een onwerkbare situatie ontstaan wordt dit wederzijds besproken!

Moeten we zelf zorgen voor een klic-melding?

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de kabels en leidingen. U kunt eventueel een klic melding doen op de site van het kadaster.

Moet ik precies tot op de centimeter nauwkeurig meten?

Het hoeft niet tot op de centimeter nauwkeurig, echter is het wel wenselijk dat dit binnen een 10cm marge wordt gedaan. Bij horizontale schuttingen dient de afmeting exact te kloppen i.v.m. eventuele pasvakken.

Schuttingbouw-Eindhoven-logo
Vraag direct een offerte aan

Heeft u al een keuze kunnen maken vraag dan direct een offerte aan of klik voor meer informatie